Έχει αποδειχτεί ότι οι φλαβανόλες του κακάο βελτιώνουν την αγγειοδιαστολή που γίνεται μέσω της ροής του αίματος, που είναι ένα καθιερωμένο μέτρο της λειτουργίας του αγγειακού ενδοθηλίου [1].
Οι φλαβανόλες δεν πρέπει να συγχέονται με τις φλαβονόλες, που είναι άλλη μια τάξη φλαβονοειδών, τα οποία περιέχουν ακετόνες.
Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:
1.Acute cocoa flavanol supplementation improves muscle macro- and microvascular but not anabolic responses to amino acids in older men. Phillips BE, Atherton PJ, Varadhan K, Limb MC, Williams JP, Smith K. Appl Physiol Nutr Metab. 2016 Jan 27:1-9.
2. Effect of Cocoa and Its Flavonoids on Biomarkers of Inflammation: Studies of Cell Culture, Animals and Humans.Goya L, Martín MÁ, Sarriá B, Ramos S, Mateos R, Bravo L. Nutrients. 2016 Apr 9;8(4). pii: E212. doi: 10.3390/nu8040212.