Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

εγκεφαλική ομίχλη

         
brain fog

         

Ερμηνεία:

Η ομίχλη του εγκεφάλου χαρακτηρίζεται από σύγχυση, λήθη και έλλειψη εστίασης και πνευματικής διαύγειας . Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολική εργασία, έλλειψη ύπνου, άγχος και υπερβολικό χρόνο στον υπολογιστή.

Η ομίχλη του εγκεφάλου είναι ένας λαϊκός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει γνωστικές δυσκολίες. Η ομίχλη του εγκεφάλου μπορεί να είναι μια απάντηση στην έλλειψη ύπνου, την κακή διατροφή, τα φάρμακα ή τα ναρκωτικά. 

Ωστόσο, ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την υποκειμενική εμπειρία της νευροφλεγμονής. Η χρόνια φλεγμονή χαμηλού επιπέδου είναι η πιο επιζήμια για το μυαλό και το σώμα. Ο σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να εξετάσει τους μηχανισμούς, τα σχετικά συμπτώματα και τις θεραπείες για τη νευροφλεγμονή και την εγκεφαλική ομίχλη. 

Η κατάσταση της επιστήμης δεν διαθέτει στοιχεία για συγκεκριμένες θεραπείες που στοχεύουν τους μηχανισμούς/οδούς της νευροφλεγμονής για φροντίδα που βασίζεται στην ακρίβεια, ωστόσο υπάρχουν φαρμακολογικές και μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να βελτιώσουν τη λειτουργία. Ετυμολογία:Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Brain Fog: A Bit of Clarity Regarding Etiology, Prognosis, and Treatment. Kverno K.J Psychosoc Nurs Ment Health Serv. 2021 Nov;59(11):9-13.

Brain fog of post-COVID-19 condition and Chronic Fatigue Syndrome, same medical disorder? Azcue N, Gómez-Esteban JC, Acera M, Tijero B, Fernandez T, Ayo-Mentxakatorre N, Pérez-Concha T, Murueta-Goyena A, Lafuente JV, Prada Á, López de Munain A, Ruiz-Irastorza G, Ribacoba L, Gabilondo I, Del Pino R.J Transl Med. 2022 Dec 6;20(1):569.

Brain fog in menopause: a health-care professional's guide for decision-making and counseling on cognition. Maki PM, Jaff NG.Climacteric. 2022 Dec;25(6):570-578. Συνώνυμα:

 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Νευρολογία: