Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

FoundationOne-CDx (F1CDx)

         
FoundationOne-CDx (F1CDx)

         

Ερμηνεία:

To  FoundationOne-CDx (F1CDx) είναι ένα  τεστ εργαστηριακής διάγνωσης όγκων,  που βοηθά καταλυτικά στην ενημέρωση των αποφάσεων εφαρμογής ανοσοθεραπείας σε καρκινοπαθείς.

Το  FoundationOne-CDx (F1CDx), ανιχνεύει και εντοπίζει γενετικές μεταβολές σε καρκινικούς όγκους, όπως υποκαταστάσεις, παρεμβολές, μεταλλάξεις και αλλοιώσεις σε 324 γονίδια με ένα μόνο δείγμα του ιστού του ασθενούς.

Η εξέταση εφαρμόζεται σε όλους τους συμπαγείς όγκους συμπεριλαμβανομένων εκείνων των καρκίνων του παχέος εντέρου, του μαστού και των ωοθηκών, καθώς και του καρκίνου του μη μικροκυτταρικού πνεύμονα και του μελανώματος.

Το τεστ έχει εγκριθεί από το FDA των ΗΠΑ και προς το παρόν εφαρμόζεται σε εργαστήρια μοριακής βιολογίας των ΗΠΑ, Γερμανίας, Ελβετίας και Ισραήλ (Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Hadassah) ΦΔΑ

 Ετυμολογία:Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Masashi MikuboKatsutoshi SetoAtsuko KitamuraMasato Nakaguro , Yukinori Hattori4Nagako Maeda5Tatsuhiko Miyazaki6Kazuko WatanabeHideki Murakami  Tetsuya Tsukamoto Tetsuya Yamada , Shiro Fujita  Katsuhiro MasagoShakti RamkissoonJeffrey S RossJulia Elvin , Yasushi Yatabe .Calculating the Tumor Nuclei Content for Comprehensive Cancer Panel Testing.  Thorac Oncol., 15 (1), 130-137  Jan 2020

FoundationOne CDx - P170019

Foundation Medicine Expands Indication for FoundationOne®CDx as a Companion Diagnostic for Piqray® (alpelisib)

 Συνώνυμα:

 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Μοριακή βιολογία: