Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

νάττο

         
natto

         

Ερμηνεία:

Το νάττο  αποτελείται από σπόρους σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση και είναι ένα δημοφιλές φαγητό στην Ιαπωνία, αλλά λόγω της έντονης γεύσης του δεν το εκτιμούν αλλού. Είναι η πλουσιότερη διατροφική πηγή βιταμίνης Κ που είναι γνωστή επί του παρόντος, η οποία σχεδόν όλη εμφανίζεται με τη μορφή της βιταμίνης Κ2 [MK-7].



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Bacillus subtilis natto as a potential probiotic in animal nutrition. Ruiz Sella SRB, Bueno T, de Oliveira AAB, Karp SG, Soccol CR.Crit Rev Biotechnol. 2021 May;41(3):355-369.

Urticaria due to natto (fermented soybeans). Fukuda R, Ouchi T, Shiiya C, Yasuda-Sekiguchi F, Kouno M, Takahashi S, Amagai M, Takahashi H.Clin Exp Dermatol. 2021 Jul;46(5):932-934.

Characteristics and Quality of Japanese Traditional Fermented Soybean (Natto) from a Low-phytate Line. Qin D, Hara Y, Raboy V, Saneoka H.Plant Foods Hum Nutr. 2020 Dec;75(4):651-655.



Συνώνυμα:





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: