κάρυ
κάρι
curry
κάρι
Ερμηνεία:
Το κάρυ είναι τρόφιμο, υπό μορφή σκόνης που εμπλουτίζει παραδοσιακά την Ινδική κουζίνα, αλλά και τις χώρες με Δυτικό γαστρονομικό πολιτισμό. Κύριο συστατικό του κάρρυ είναι ο κουρκουμάς ή η κουρκουμίνη. Εκτός από την κουρκουμίνη ή τον κουρκουμά το κάρρυ περιέχει και καρδάμωμο, κορίανδρο, κάρο και άλλα μπαχαρικά.
Ετυμολογία:
Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:
Brad J. Douglass, Dallas L. Clouatre
J Am Coll Nutr. 2015 Jul 4; 34(4): 347–358. Published online 2015 Apr 9. doi: 10.1080/07315724.2014.950392
Biji T. Kurien, Anil D'Souza, R. Hal Scofield
Mol Nutr Food Res. Author manuscript; available in PMC 2013 Jan 15.
Published in final edited form as: Mol Nutr Food Res. 2010 Aug; 54(8): 1202–1209. doi: 10.1002/mnfr.200900106
Hideki Nakayama, Nobuaki Tsuge, Hiroshi Sawada, Noriya Masamura, Shohei Yamada, Shigeki Satomi, Yukihito Higashi
Nutr J. 2014; 13: 67. Published online 2014 Jun 28. doi: 10.1186/1475-2891-13-67
Συνώνυμα:
Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »
© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Άλλες λέξεις στην κατηγορία Φυτοφαρμακολογία:
|