Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

χρυσίνη

         
chrysin

         

Ερμηνεία:

Η χρυσίνη ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στην στο μέλι, στην πρόπολη των μελισσών και στο στην πασιφλόρα (Η Πασιφλώρα ή Ρολογιά (Passiflora incarnata- Passion ή passion flower) είναι ένα αναρριχητικό φυτό με ηρεμιστικές ιδιότητες). Η χρυσίνη μπορεί να μειώσει την παραγωγή οιστρογόνων, να βελτιώσει τη φλεγμονή, την ανοσία και να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της γονιμότητας. Η χρυσίνη έχει  αντιφλεγμονώδεις, αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η χρυσίνη έχει αντικαρκινική δράση διεγείροντας την απόπτωση σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπινων κυττάρων και αρουραίων. Είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στην αναστολή της ανάπτυξης ενός όγκου και της νεοπλασματικότητας. 

Η χρυσίνη αναστέλλει την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, προκαλώντας κυτταροτοξικές επιδράσεις. Ως εκ τούτου, λόγω των αντικαρκινικών επιδράσεων της χρυσίνης και της ασφάλειας και της μη τοξικότητάς της προς τα φυσιολογικά κύτταρα, αυτή η ένωση μπορεί να θεωρηθεί ως επικουρικός παράγοντας μαζί με χημειοθεραπευτικούς παράγοντες στη θεραπεία του καρκίνου.Ετυμολογία:Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Anti-cancer Activity of Chrysin in Cancer Therapy: a Systematic Review. Salari N, Faraji F, Jafarpour S, Faraji F, Rasoulpoor S, Dokaneheifard S, Mohammadi M.Indian J Surg Oncol. 2022 Dec;13(4):681-690. Συνώνυμα:

 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Συμπληρωματική ιατρική: