Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

πολυακόρεστα-ωμέγα 6

     poliako΄resta-omeγa 6    
polyunsaturated-omega 6

     πολιανσατιουρέϊτιντ-ομέγα 6    

Ερμηνεία:

Τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μαζί με τα ωμέγα 6 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Η Δυτική διατροφή είναι πλούσια σε ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, που προέρχονται κυρίως από τα φυτικά έλαια, που είναι πλούσια σε λινολεϊκό οξύ. Παρά τούτο οι άνθρωποι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ένζυμα για να μετατρέψουν τα ωμέγα 6 λιπαρά οξέα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και τα τελευταία πρέπει να προσλαμβάνονται από από ξεχωριστές διατροφικές πηγές.

 



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Effects of high-fat diets rich in either omega-3 or omega-6 fatty acids on UVB-induced skin carcinogenesis in SKH-1 mice. You-Rong Lou, Qing-Yun Peng, Tao Li, Christopher M. Medvecky, Yong Lin, Weichung Joe Shih, Allan H. Conney, Sue Shapses, George C. Wagner, Yao-Ping Lu. Carcinogenesis. 2011 July; 32(7): 1078–1084. Published online 2011 April 27. doi: 10.1093/carcin/bgr074.
 
Omega-6 fatty acids and risk of heart failure in the Physicians’ Health Study. Andrew B Petrone, Natalie Weir, Naomi Q Hanson, Robert Glynn, Michael Y Tsai, J Michael Gaziano, Luc Djoussé. Am J Clin Nutr. 2013 January; 97(1): 66–71. Published online 2012 November 28.


Συνώνυμα:





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: