Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

μαύρο τσάι

     ma΄vro tsa΄i    
black tea

     bλακ τίι    

Ερμηνεία:

Μορφή ευρύτατα καταναλισκόμενου τσαγιού, το οποίο περιέχει περίπου 3-10% κατεχίνες [1]. Οι δράσεις του μαύρου τσαγιού στην υγεία έχουν μελετηθεί  με επιδημιολογικές μελέτες, που έδειξαν ότι η κατανάλωση του μαύρου τσαγιού γενικά δεν σχετίζεται με μείωση του κινδύνου πρόκλησης καρκίνου, όπως αυτό συμβαίνει με την κατανάλωση πράσινου τσαγιού [2].



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

1.Yuan JM, Sun C, Butler LM. Chapter 8. Tea and cancer prevention: epidemiological studies. Pharmacol Res. 2011;64:123–135. [PMC free article] [PubMed]

2. Balentine DA, Wiseman SA, Bouwens LC. The chemistry of tea flavonoids. Crit Rev Food Sci Nutr. 1997;37:693–704. [PubMed]

 



Συνώνυμα:





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: