Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

μαγνητικές βλεφαρίδες

         
magnetic eyelashes

         

Ερμηνεία:

Οι μαγνητικές βλεφαρίδες είναι διακοσμητικά τεχνητά βλέφαρα, τα οποία στηρίζονται στις υπάρχουσες φυσικές βλεφαρίδες των οφθαλμών με τη βοήθεια μικρών ενσωματωμένων σιδηρομανητών που φέρουν στη βάση τους.

Αφού τοποθετηθεί η μία μαγνητική βλεφαρίδα στο άνω επιφάνεια των φυσικών βλεφάρων, στη συνέχεια τοποθετείται μια δεύτερη μαγνητική βλεφαρίδα στην κάτω επιφάνεια των φυσικών βλεφάρων. Ο μαγνήτης, της μαγνητικής βλεφαρίδας, που έχει τοποθετηθεί στην  άνω επιφάνεια των φυσικών βλεφαρίδων του ένω βλεφάρου και ο μαγνήτης της μαγνητικής βλεφαρίδας που έχει τοποθετηθεί στην  κάτω επιφάνεια των φυσικών βλεφαρίδων του ένω βλεφάρου υ έλκονται και συγκρατούνται ανάμεσα στις φυσικές βλεφαρίδες. Η ίδια διαδικασία μπορεί να εφαρμοστει και στις βλεφαρίδες του κάτω βλεφάρου.

Κατά την εκτέλεση μιας μαγνητικής τομογραφίας στην περιοχή του κρανίου, η παρουσία μαγνητικών βλεφαρίδων δημιουργεί τεχνήματα, ήτοι απεικονιστικές παραμορφώσεις, που περεμβάλονται στην  υπό έρευνα ανατομική περιοχή της κεφαλής. Συνιστάται οι ασθενείς να αφαιρούν τις τεχνητές μαγνητικές βλεφαρίδες τους, πριν από την εκτέλεση μαγνητικής τομογραφίας στην περιοχή της κεφαλής.  Ετυμολογία:Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

MRI staff should keep an eye out for magnetic lashes

 


Συνώνυμα:

 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Ακτινοδιαγνωστική: