Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

κάρυ

     κάρι    
curry

     κάρι    

Ερμηνεία:

Το κάρυ είναι τρόφιμο, υπό μορφή σκόνης που εμπλουτίζει παραδοσιακά την Ινδική κουζίνα, αλλά και τις χώρες με Δυτικό γαστρονομικό πολιτισμό. Κύριο συστατικό του κάρρυ είναι ο κουρκουμάς ή η κουρκουμίνη. Εκτός από την κουρκουμίνη ή τον κουρκουμά το κάρρυ περιέχει και καρδάμωμο, κορίανδρο, κάρο και άλλα μπαχαρικά.



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Brad J. Douglass, Dallas L. Clouatre
J Am Coll Nutr. 2015 Jul 4; 34(4): 347–358. Published online 2015 Apr 9. doi: 10.1080/07315724.2014.950392
 
Biji T. Kurien, Anil D'Souza, R. Hal Scofield
Mol Nutr Food Res. 
Published in final edited form as: Mol Nutr Food Res. 2010 Aug; 54(8): 1202–1209. doi: 10.1002/mnfr.200900106
 
Hideki Nakayama, Nobuaki Tsuge, Hiroshi Sawada, Noriya Masamura, Shohei Yamada, Shigeki Satomi, Yukihito Higashi
Nutr J. 2014; 13: 67. Published online 2014 Jun 28. doi: 10.1186/1475-2891-13-67


Συνώνυμα:





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Φυτοφαρμακολογία: