Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

δοκιμασία συμπληρώματος

     δokimasi΄a simpliro΄matos    
complement test

     κόμπλιμεντ τεστ    

Ερμηνεία:

Η δοκιμασία συμπληρώματος είναι μια εργαστηριακή εξέταση με την οποία μετράται η δραστηριότητα μιας ομάδας πρωτεϊνών στον ορό του αίματος του ασθενούς.

Αυτές οι πρωτεΐνες συνιστούν το σύστημα του συμπληρώματος, που αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σύστημα του συμπληρώματος βοηθάει τα αντισώματα να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις και να καταστρέψουν ουσίες που είναι ξένες προς το σώμα, όπως οι ιοί, βακτηρίδια, και άλλοι μικροοργανισμοί. Επίσης ενεργοποιείται όταν το σώμα παράγει αντισώματα κατά των ίδιων  των ιστών του, που τους εκλαμβάνει ως ξένους.

Αυτό συμβαίνει στα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τη δοκιμασία συμπληρώματος μπορεί να καταμετρηθεί η εξέλιξη των ασθενών που βρίσκονται υπό θεραπεία μιας αυτοάνοσης νόσου, όπως ο λύκος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Η δοκιμασία μπορεί να μετρήσει πόσο προχωρημένες είναι αυτές οι νόσοι και βασίζεται στη δραστηριότητα της πρωτεΐνης του συμπληρώματος στο αίμα.

Μπορεί επίσης να μετρήσει την αποτελεσματικότητα των τρεχουσών θεραπειών των αυτοάνοσων διαταραχών και να θέσει τη διάγνωση μερικών καρκίνων και λοιμωδών νόσων.

Υπάρχουν 9 κύριες πρωτεΐνες του συμπληρώματος. Έχουν τους τίτλους από C1 έως C9.

Η μέτρηση του ολικού συμπληρώματος  είναι η μέτρηση του συνολικού ποσού των πρωτεϊνών του συμπληρώματος στο αίματος.

Για την εξέταση του συμπληρώματος δεν χρειάζεται οποιαδήποτε διαδικασία. Απλώς στο βιοχημικό εργαστήριο λαμβάνεται αίμα από τη φλέβα και ακολουθεί η ανάλυση του αίματος.

Ρινικό σπρέϊ καθαρού σησαμελαίου φαρμακευτικής χρήσεως ενισχυμένου με μαστιχέλαιο και βιταμίνη Ε. Ιατροτεχνικό βοήθημα για τη φροντίδα του ρινικού βλεννογόνου, μετά ρινικό καυτηριασμό, ρινικές επεμβάσεις, πλαστική χειροτργική επέμβαση ρινός, χειρουργική ευθείαση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος, ξηρότητα του ρινικού βλεννογόνου μετά από έκθεση σε ψύχος, ξηρότητα του ρινικού βλεννογόνου κατά τη διάρκεια πολύωρου αεροπορικού ταξιδιού, ξηρότητα της μύτης των ηλικιωμένων, και στα άτομα με χρόνια ατροφική ρινίτιδα, χρονία ρινοκλολπίτιδα.

Το Rhinosisam nasal spray σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, τηλεφωνώντας στο 6944280764, στην τιμή των 9.95 Eυρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (+ 3.72 Ευρώ η αντικαταβολή και τα μεταφορικά). Μπορείτε επίσης να το παραγείλετε στέλνοντας  mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.grΕτυμολογία:Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Pamela Ghosh, Rupam Sahoo, Anand Vaidya, Michael Chorev, Jose A. Halperin
Endocr Rev. 2015 Jun; 36(3): 272–288. Published online 2015 Apr 10. doi: 10.1210/er.2014-1099
The Role of the Complement System in Acute Kidney Injury. James W. McCullough, Brandon Renner, Joshua M. Thurman Semin Nephrol. Published in final edited form as: Semin Nephrol. 2013 Nov; 33(6): 10.1016/j.semnephrol.2013.08.005. doi: 10.1016/j.semnephrol.2013.08.005
 
The Complement System and Adverse Pregnancy Outcomes. Jean F. Regal, Jeffrey S. Gilbert, Richard M. Burwick
Mol Immunol. Published in final edited form as: Mol Immunol. 2015 Sep; 67(1): 56–70. Published online 2015 Mar 21. doi: 10.1016/j.molimm.2015.02.030
 
 
Ιδανικό εφυγραντικό σπρέι για την ανακούφιση οποιουδήποτε τύπου ξηρότητας του στόματος (ξηροστομία), γλώσσας, φάρυγγα, λάρυγγα, φωνητικών χορδών, μετά από λήψη ορισμένων φαρμάκων (ψυχοφάρμακα, αντικαταθλιπτικά, αντιισταμινικά, αντιχολινεργικά, κλπ.), μετά από επεμβάσεις στους σιελογόνους αδένες, μετά από ακτινοθεραπεία των περιοχών της κεφαλής και του τραχήλου, επί διαταραχών των σιελογόνων αδένων (Σύνδρομο Sjogren), για τη διατήρηση της υγιεινής του στόματος σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ξηρότητα του στόματος, φάρυγγα και του λάρυγγα των ομιλητών και των τραγουδιστών.
Το Xerogkelin spray  σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, τηλεφωνώντας στο 6944280764στην τιμή των13.64 Ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (+3.72 Ευρώ η αντικαταβολή και τα μεταφορικά). Μπορείτε επίσης να το παραγείλετε στέλνοντας  mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr


Συνώνυμα:

 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Βιοχημεία: