Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

γιαούρτη πρόβεια

     γiau΄rti pro΄viα    
sheep milk yogurt

     σιιπ μιλκ γιόγκουρτ    

Ερμηνεία:

Η πρόβεια γιαούρτη είναι προΐόν της πήξης πρόβειου γάλακτος υπό την επίδραση οξυγαλακτικών βακίλλων, όπως ο Lactobacillus bulgaricus (προσδίδει όξινη γεύση στη γιαούρτη) και ο Streptococcus thermophilus  (προσδίδει άρωμα στη γιαούτη.

Κανένα από αυτά τα βακτηρίδια είναι αρκετά ανθεκτιό, για να προσπεράσει ζωντανό το όξινο γστρεντερικό περιβάλλον, καθιστώντας τα τα ωφέλη τους άχρηστα

Η πρόβεια γιαούρτη διατίθεται σε δύο τύπυς, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά (6,6% και 8%). 

 



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Physicochemical evaluation of sheep milk yogurts containing different levels of inulin. Balthazar CF, Júnior CA, Moraes J, Costa MP, Raices RS, Franco RM, Cruz AG, Silva AC. J Dairy Sci. 2016 Mar 16. pii: S0022-0302(16)30067-4. doi: 10.3168/jds.2015-10072.



Συνώνυμα:
Ewes milk yogurt, πρόβειο γιαούρτι





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: