Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω  

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

βιοπροσβασιμότητα

     vioprosvasimo΄tita    
bioaccessibility

     bαΪοαξεσιbίλιτι    

Ερμηνεία:

H ικανότητα μιας τροφής να απελευθερώσει τα θρεπτικά συστατικά της. Η βιοπροσβασιμότητα εξαρτάται από την αναλογία των συντετριμένων κυττάρων προς την ποσότητα των κυττάρων, που παραμένουν κατά τη μάσιση ενός τροφίμου.



Ετυμολογία:



Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση:

Elise Deshommes, Robert Tardif, Marc Edwards, Sébastien Sauvé, Michèle Prévost
Chem Cent J. 2012; 6: 138. Published online 2012 Nov 22. doi: 10.1186/1752-153X-6-138
 
Kelly L Harris, Leah D Banks, Jane A Mantey, Ashley C Huderson, Aramandla Ramesh
Expert Opin Drug Metab Toxicol. 
Published in final edited form as: Expert Opin Drug Metab Toxicol. 2013 Nov; 9(11): 1465–1480. Published online 2013 Jul 31. doi: 10.1517/17425255.2013.823157
 
Anamika Singh, Kiran Bains, Harpreet Kaur
J Food Sci Technol. 2016 Apr; 53(4): 2033–2039. Published online 2016 Apr 16. doi: 10.1007/s13197-015-2154-z


Συνώνυμα:





 Δείτε σχετικές φωτογραφίες της Google »


© Δρ. Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Οδοντίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος,
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


Άλλες λέξεις στην κατηγορία Διατροφολογία: